Demo aanvragen

Je bent slechts een klik verwijderd van het aanvragen van een demo. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Call back

Fill in your name and phone number, and we will make sure to call you back within four hours!

Subscribe to Newsletter

Please fill in your name, organisation and email-address.

20 juli, 2023

Aanleveren via XBRL met KATE Innovations

We hebben de volgende stap in het taxeren van de toekomst gezet, want met KATE-software leveren taxateurs eenvoudig data in XBRL aan. Wat dat voor jou als ambitieuze taxateur betekent, vertellen we in deze blog.

Innovatie is ook in de taxatiewereld erg belangrijk. Daarbij is XBRL een veelgehoorde term. XBRL is namelijk de nieuwe manier van aanleveren bij de grootbanken. In onze eerdere blogs Taxatie in XBRL, wat is dat nu eigenlijk? en Klaar voor de toekomst met KATE: XBRL uitgelegd gingen we al dieper in op deze ontwikkeling.

 

“Met gepaste trots kunnen we zeggen dat taxateurs met KATE-software data kunnen aanleveren bij de grootbanken via XBRL. Een mooie nieuwe stap in de toekomst van taxeren!”

  • Rutger Janssen- Director Business Development en Co-founder bij KATE

 

Even opfrissen: XBRL, hoe zit dat ook alweer?

XBRL, ofwel eXtensible Business Reporting Language, is een wereldwijde standaard voor het uitwisselen van zakelijke gegevens. Deze taal maakt het mogelijk om financiële informatie op een efficiënte en betrouwbare manier uit te wisselen tussen verschillende systemen en partijen. Met de XBRL-koppeling in KATE-software kunnen taxateurs nu bij alle grootbanken aanleveren.

De grootbanken, ABN Amro, ING en Rabobank, maken gebruik van SBR Nexus, dat de techniek faciliteert voor banken om data te ontvangen. KATE heeft nu een koppeling met SBR Nexus. Dit betekent dat taxateurs hun data in een specifiek format kunnen aanleveren. Dat is prettig voor de banken, want ze ontvangen taxatie-informatie precies zoals zij het willen. En dat is ook weer prettig voor taxateurs, want door deze manier van data-uitwisseling, houden ze tijd over om écht waarde toe te voegen aan taxatierapporten.

 

Expertise uitdragen

Wat een taxatierapport echt uitmuntend maakt, is het toevoegen van extra expertise. Taxateurs met ambitie gebruiken KATE-software, en houden meer tijd en aandacht over voor de belangrijkste hoofdstukken van het taxatierapport. Wil je als taxateur de focus leggen op duurzaamheid? Of juist op de referentievergelijking? Laat je dan niet beperken door een template, maar gebruik KATE-software. Zo draag je als taxateur echt je expertise uit. Je laat jouw sterke kanten zien en legt de lat hoog. Want taxeren met ambitie is het taxeren van de toekomst.

 

De K van KATE en Kwaliteit

KATE is er voor ambitieuze taxateurs die hun eigen stempel willen drukken op de taxatiemarkt. Met KATE-software staat alle informatie voor een taxatierapport op één plek. En vanaf nu lever je dus ook data aan in XBRL. Dat noemen we écht waarde toevoegen, en dat merken je klanten ook.

Meer lezen over het taxeren van de toekomst? Lees ook onze blogs over digitale innovatie en transformatie in de taxatiemarkt, en waardecreatie op de drie belangrijkste onderdelen van het taxatierapport.

More news