Demo aanvragen

Je bent slechts een klik verwijderd van het aanvragen van een demo. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Call back

Fill in your name and phone number, and we will make sure to call you back within four hours!

Subscribe to Newsletter

Please fill in your name, organisation and email-address.

1 augustus, 2023

De eerste stap naar digitalisering

De opkomst van AI, duurzaamheidstrends en steeds strengere kwaliteitseisen: het zijn stuk voor stuk voorbeelden van veranderingen die de taxatiemarkt op z’n kop zetten. Hoe voldoe je aan de veranderende verwachtingen en hoe houd je jouw taxaties kwalitatief hoogwaardig?

Digitalisering is de oplossing. Wanneer je technologie als hulpmiddel ziet, kun je er écht meerwaarde uithalen. We zien niet voor niks dat steeds meer taxateurs kiezen voor digitale oplossingen. Repetitieve taken worden geautomatiseerd en je creëert tijdswinst. Zo kunnen taxateurs hun tijd besteden aan het zijn van een adviseur, want daarbij zijn kennis en ervaring immers onmisbaar.

Hoog tijd dus, om de eerste stap te zetten in digitalisering. Want hoe doe je er echt je voordeel mee? Hoe bouw je een toekomstbestendige praktijk waarin digitale oplossingen centraal staan? En hoe laat je digitale oplossingen voor jou werken?

 

Data en eisen

Om digitale oplossingen voor je te laten werken, heb je betrouwbare data in een betrouwbaar softwaresysteem nodig. En dat kan met onze software. Terwijl de taxateur een taxatie doorloopt, neemt KATE-software de administratieve handelingen op de achtergrond over. Zo onderhoud je toch het een-op-een contact met klanten.

Met slimme taxatiesoftware speel je ook in op de steeds strengere eisen aan taxatierapporten. Denk bijvoorbeeld aan een kwalitatief advies over risico’s, waardebehoud en duurzaamheid bij de waardering van vastgoed. Naast de verplichte generieke gegevens, verwachten klanten dus ook professionele waarnemingen en overwegingen in het taxatierapport. Dit zijn thema’s waarbij data-analyse erg belangrijk is.

Met taxatiesoftware automatiseer je 80 procent van het taxatierapport. Zo houden taxateurs tijd over voor uitgebreide analyses en passend advies. Dankzij de koppeling in KATE-software met externe databronnen, zoals het Kadaster en CBS, vult onze software veel data-elementen voor je in.

 

De voordelen op een rijtje

Door de eerste stap in digitalisering te zetten door het gebruik van KATE-software, besparen taxateurs flink wat tijd. We zetten de voordelen van versneld rapporteren op een rij.

  1. Kortere doorlooptijd: van drie weken naar vijf dagen

Tijd is erg belangrijk bij het waarderen van vastgoed. Hoe sneller de taxatie plaatsvindt, hoe eerder de rest van het proces verder kan. Met slechts één druk op de knop voeg je alle relevante data toe. Geen geknip en geplak of allerlei handmatige handelingen. De tijd van een taxatie loopt op deze manier terug van drie weken naar vijf dagen.

  1. Hertaxaties in een kwart van de tijd

In enkele minuten kan een periodiek hertaxatierapport voor vastgoedklanten gegenereerd worden. Frequente hertaxaties geven je klant een actueel beeld van de waardeontwikkeling van het vastgoed. Zo kunnen klanten snel reageren op eventuele waardefluctuaties.

  1. Vergroot de waarde voor de klant

Dankzij de digitale oplossingen worden de repetitieve administratieve handelingen overgenomen. Zo transformeert de taxateur van een eenmalige waardebepaler naar een verlengstuk van de klant, en een onafhankelijke ‘trusted value expert’. Menselijke inbreng is onmisbaar in een wereld die steeds digitaler wordt. Met KATE-software blijft er meer tijd over voor zaken zoals de duurzaamheidsparagraaf, aangevuld met advies over de maatregelen die nodig zijn voor toekomstige ontwikkelingen.

  1. Werk snel, secuur en betrouwbaar

Omdat een taxatierapport nauwkeurig, accuraat en volledig moet zijn om zo de kwaliteit te garanderen, is het handmatig kopiëren van gegevens uit externe bronnen foutgevoelig. Daarnaast is het ook tijdrovend. KATE-software zorgt voor een directe koppeling en verkleint zo het risico op menselijke vergissingen.

  1. Werk efficiënter op je eigen manier

Met KATE-software kies je eenvoudig een passend template voor je rapport. Zo hou je alle betrokken partijen tevreden. Taxateurs passen de opbouw van een rapport nu moeiteloos aan, aan de wensen van de ontvanger. Het rapport hoeft slechts één keer opgesteld te worden, om het vervolgens eindeloos te hergebruiken.

 

Zet vandaag de eerste stap naar de taxatie van morgen

Ambitieuze taxateurs kiezen voor KATE-software. Samen kiezen we voor de kracht van technologie en richten we ons op de opbouw van sterke langetermijnrelaties met klanten. Meer weten over KATE en de eerste stap naar digitalisering? Neem dan contact met ons op of vraag een demo aan.

More news