Demo aanvragen

Je bent slechts een klik verwijderd van het aanvragen van een demo. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Call back

Fill in your name and phone number, and we will make sure to call you back within four hours!

Subscribe to Newsletter

Please fill in your name, organisation and email-address.

23 mei, 2023

Hoe blijf je bij in de veranderende taxatiemarkt?

Duurzaamheid, digitalisering en datagedreven ondernemen. Dit zijn slechts een handvol transformaties die spelen in de veranderende taxatiemarkt. Wat zijn op het moment de grootste veranderingen? En welke impact heeft dat op de taxatiebranche? Dat leggen we uit in deze blog.

“It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.” – Charles Darwin (1809 – 1882)

Charles Darwin wist het al: verandering is onontkoombaar. Bijblijven in een continu veranderende markt vraagt om flexibiliteit en openstaan voor verandering. Meebewegen is erg belangrijk. Daarom duiken we in de belangrijkste ontwikkelingen in de huidige taxatiemarkt.

 

De toekomst van taxeren

De grootste actuele verandering is die van digitale transformatie en innovatie. De markt maakt zich klaar voor digitale informatie-uitwisseling. De acceptatie is er al: iedereen wil data gebruiken, ziet het nut ervan in, en wil data delen met andere partijen.

Het is van groot belang dat we technologie als hulpmiddel zien. Als technologie slim ingezet wordt, ondersteunt het taxaties, neemt het repetitieve taken over, en creëert het tijdswinst. Zo blijft er tijd over om klanten van extra advies te voorzien, over verduurzaming bijvoorbeeld. Op deze manier gaan kennis en ervaring hand in hand met slimme taxatiesoftware.

Deze taxatiesoftware gaat een belangrijke rol spelen in de toekomst. Het neemt namelijk heel wat werk uit handen. Door strengere richtlijnen vanuit de Europese Unie en de banken voor de verbetering van de kwaliteit en transparantie van de taxatiemarkt, is hulp gewenst.

Met onze taxatiesoftware kies je je eigen workflow, je eigen product en jouw mate van flexibiliteit. Dat is alles wat nodig is om toekomstbestendig te taxeren.

 

Drie vragen over toekomstbestendige taxaties

Hoe spelen taxateurs optimaal in op al die veranderingen? Denk bijvoorbeeld eens na over een antwoord op de volgende drie vragen:

  1. Hoe digitaal willen we taxeren?

We kunnen er niet omheen: digitalisering is niet te stoppen. Maar hoe ver wil je gaan? Het is natuurlijk fijn als taxatiesoftware meebeweegt met de behoeftes van de markt, en dat is precies wat ons platform doet. Denk bijvoorbeeld aan het hergebruik van taxatie-informatie en referenties. Alle informatie staat op één centrale plek.

  1. Hoe gaan we het aanpakken?

De vraag naar kwaliteit en transparantie vanuit banken, investeerders en klanten neemt toe. Daarnaast biedt de markt steeds meer mogelijkheden. Hoe pak je dit alles aan? Het is belangrijk dat we technologie voor ons laten werken. Zo maak je bijvoorbeeld veel sneller rapportages door administratieve handelingen te automatiseren. Bekijk hier één of meerdere modules uit ons softwarepakket.

  1. Klaar voor de start?

Aan de slag met digitalisering? Wees ambitieus en zet technologie in als hulpmiddel. Dat hoeft geen grote stap te zijn. Begin klein. Vraag bijvoorbeeld een demo aan op onze website. Samen lopen we stapsgewijs door onze software, en kijken we wat het beste bij jouw bedrijfsprocessen past.

 

KATE beweegt mee!

Toekomstbestendig taxeren doen we samen. Onze softwareoplossing is gemaakt door taxateurs, voor taxateurs. We hebben met beide benen in de markt gestaan, en hebben de recente ontwikkelingen zelf meegemaakt. Wij zijn ervan overtuigd dat door ondersteuning van de juiste software, bijblijven in de veranderede taxatiemarkt geen probleem is.

Meer weten? Daag ons uit! Samen bouwen we stap voor stap aan het taxeren van de toekomst.

More news