Demo aanvragen

Je bent slechts een klik verwijderd van het aanvragen van een demo. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Call back

Fill in your name and phone number, and we will make sure to call you back within four hours!

Subscribe to Newsletter

Please fill in your name, organisation and email-address.

23 januari, 2024

Implementatie
Duurzaamheidsparagraaf BOG (DuPa 2.0) in taxatiesoftware 

Geachte relatie,

 Wij zijn verheugd u te informeren over een nieuwe ontwikkeling in onze taxatiesoftware: de implementatie van de duurzaamheidsparagraaf (DuPa 2.0). Bij KATE Innovations zetten we ons in voor het bevorderen van duurzaamheid en het integreren van de DuPa 2.0. voor vastgoedtaxaties. Het doel van deze e-mail is om u te informeren over de ontwikkelingen op het gebied van DuPa 2.0, onze aanpak en implementatie in de software, en de voordelen voor u als taxateur.

 

Achtergrond en totstandkoming DuPa 2.0

Duurzaamheid is een belangrijke factor geworden in vastgoedtaxaties voor de 3 grootbanken. We verwachten dat zij dit vanaf 17 februari 2024 verplicht gaan stellen om mee te nemen in vastgoedtaxaties en dat andere banken en fondsen snel volgen. Wij vinden het essentieel dat duurzaamheidsaspecten worden geïntegreerd in taxaties om toekomstbestendig te blijven taxeren.

DuPa 2.0 is tot stand gekomen in samenwerking met de ABN AMRO, ING, Rabobank en de 9 grootste taxatiekantoren. KATE Innovations is vanaf de start betrokken geweest bij deze projectgroep, zodat de implementatie in taxatiesoftware zo vlekkeloos mogelijk kan verlopen.

 

Roadshows 

Om taxateurs zo goed mogelijk te helpen bij het integreren van de DuPa 2.0 in taxatierapporten zijn er een aantal roadshows georganiseerd op initiatief van NVM, VBO, Vastgoedpro en NVB:

– 24 januari in Eindhoven (host Rabobank)
– 26 januari in Amsterdam (host ING)
– 7 februari in Zwolle (host ABN AMRO)

Aanmelden voor één van de roadshows kan via onderstaande button

>Aanmelden 

Implementatie van de DuPa 2.0 in KATE

KATE Innovations wil klanten zo veel mogelijk ontzorgen. Vanaf 17 februari 2024 is het mogelijk om de Duurzaamheidsparagraaf in KATE in te vullen. De projectgroep DuPa 2.0 heeft op dit moment vier partijen geselecteerd die zo veel mogelijk duurzaamheidscriteria aanleveren. Dit zijn: CFP, Blue Module, Innax en Stainable.

– De informatie van alle partijen kan verwerkt worden in de KATE taxatiesoftware en alle tools van deze partijen kunnen via een portaal beschikbaar gesteld worden.
– KATE heeft ervoor gekozen om in eerste instantie een directe koppeling te realiseren met CFP, waardoor voor gebruikers van de KATE software ongeveer 60% -70% van de velden automatisch ingeladen wordt.
– In eerste instantie wordt de Duurzaamheidsparagraaf beschikbaar in het PDF taxatierapport. Vanaf mei worden deze DuPa 2.0 velden ook onderdeel van de XBRL (VT17) aanlevering.

 

Automatisering: van 3 uur naar 1 uur werk 

KATE heeft onderzoek gedaan naar de impact van de implementatie van DuPaDupa 2.0 op het werk van taxateurs. Wij hebben meerdere taxateurs gevraagd een inschatting te maken hoeveel tijd ze kwijt zijn aan het handmatig uitzoeken en invullen van de DuPa 2.0. Hieruit blijkt dat taxateurs hier 2,5 tot 3 uur tijd aan kwijt zijn. Met automatisering kan dit worden teruggebracht naar 1 uur.

 

Kosten

– Indien u de CFP koppeling activeert, brengen we vanaf 1 mei €15,- per KATE licentie per maand in rekening.

– Daarnaast zijn er additionele kosten van toepassing voor de data van bovengenoemde partijen. Met CFP hebben we voor KATE gebruikers het speciale tarief van €4,50 per gebouw afgesproken.

– De handmatige invoer is voor alle gebruikers gratis beschikbaar.

– KATE licentie
Kijk voor de huidige licentiekosten van KATE Innovations op www.kateinnovations.com/tarieven/

 

Vragen?

Wij begrijpen dat deze e-mail ook vragen kan oproepen. Tijdens de roadshows kan de projectgroep DuPa 2.0, onder leiding van Reinier Mijsberg, al uw vragen beantwoorden. Ook zullen er medewerkers van KATE aanwezig zijn om u te woord te staan.

Wij zijn ervan overtuigd u hiermee zo goed mogelijk te faciliteren en kijken uit om samen met u de weg naar duurzame vastgoedtaxaties te bewandelen.

Met vriendelijke groet,
Erik Schlooz
CEO KATE Innovations

 

Demo aanvragen

More news