Demo aanvragen

Je bent slechts een klik verwijderd van het aanvragen van een demo. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Call back

Fill in your name and phone number, and we will make sure to call you back within four hours!

Subscribe to Newsletter

Please fill in your name, organisation and email-address.

11 februari, 2019

KATE Innovations start een joint venture met Finse Exquance Software om het ultieme taxatieplatform neer te zetten voor de vastgoedmarkt

De twee PropTech bedrijven hebben dit vandaag bekend gemaakt. Doel van de samenwerking is om het ultieme, ‘next-generation’, taxatieplatform in Europa te ontwikkelen. Het nieuwe bedrijf, KATE-XQ, gaat een data gedreven workflow-platform combineren met state-of-the-art financiële waarderingsmodellen tot een allesomvattend taxatieplatform dat het hele scala aan vastgoedadvies-processen ondersteunt.

 

KATE-XQ gaat vanuit vier kantoren, in Nederland (Utrecht), Duitsland (Frankfurt), Finland (Helsinki), en Rusland (Sint-Petersburg), opereren. Deze geografische spreiding biedt het perfecte startpunt voor het bedrijf om vastgoedbedrijven in heel Europa te bedienen. De twee bedrijven zullen gezamenlijk een team van meer dan 30 developers beschikbaar stellen voor KATE-XQ.

 

Erik Schlooz, algemeen directeur van KATE Innovations: “We waren al geruime tijd op zoek naar een partij die gecertificeerde rekenmodellen kan leveren in een omgeving die flexibel en transparant is. Exquance biedt hierin de beste oplossing die wij in Nederland en daarbuiten hebben gezien. Door artificial intelligence en de modellen van Exquance te integreren in KATE’s platform, bieden wij de Europese markt het meest complete taxatieplatform”.

 

Het Utrechtse IT-bedrijf KATE Innovations is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toonaangevende softwareleverancier van de Nederlandse vastgoedsector. Dankzij het data gedreven werkproces dat KATE’s taxatieplatform biedt, kunnen vastgoedadviseurs hun data structureren en de processen op de meest efficiënte manier inrichten. De gestructureerde flexibiliteit die het platform biedt is uniek in de markt.

 

Het Finse bedrijf Exquance Software is opgericht in 2012 door Markus Asikainen en Ivan Nokhrin. Beide hebben jarenlange ervaring in assetmanagement, portefeuillemanagement en taxaties. De door hen ontwikkelde rekenmodellen worden ingezet in zeven Europese landen en zijn gericht op eigenaren, banken en adviseurs. Ivan Nokhrin: “We wilden altijd al de ultieme oplossing voor commercieel vastgoed ontwikkelen. Met de datastructuur en flexibele workflow van KATE gaat deze ambitie werkelijkheid worden”.

 

Sander Middendorp, algemeen directeur van SBR Nexus: “Het KATE-XQ platform durft een vernieuwende stap te zetten in de digitalisatie van de vastgoedsector. De combinatie van een vastgoedprocessen platform met uitgebreide financiële modellering en analytische mogelijkheden is een van de veelbelovende ontwikkelingen in de markt!”

 

De eerste kennismaking tussen beide partijen werd geïnitieerd door het netwerk van Holland ConTech & PropTech. Wouter Truffino, CEO: “De PropTech markt zal de komende tijd een consolidatie gaan doormaken. Het is prachtig dat via ons netwerk partijen met hetzelfde DNA bij elkaar komen en hun ambities najagen”.

More news