Demo aanvragen

Je bent slechts een klik verwijderd van het aanvragen van een demo. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Call back

Fill in your name and phone number, and we will make sure to call you back within four hours!

Subscribe to Newsletter

Please fill in your name, organisation and email-address.

10 juli, 2023

Referenties delen: de kracht van Brainbay en Agrimeter

Om de waarde van agrarisch vastgoed te bepalen, is het cruciaal om over betrouwbare en actuele data te beschikken. Moderne technologieën zijn hierbij een zeer geschikte ondersteuning. Platforms als Brainbay en Agrimeter zijn inmiddels welbekende voorbeelden, die helpen om het delen van referenties te versimpelen. We leggen uit hoe deze platforms de taxateur ondersteunen in het taxeren van agrarisch vastgoed.

 

De complexiteit van agrarisch vastgoed

KATE staat midden in de agrarische vastgoedmarkt. De afgelopen twee jaar zijn er 6.000 agrarische taxaties uitgevoerd met behulp van KATE-software. Samen met werkgroepen van de verschillende brancheverenigingen kijken we iedere dag hoe we het KATE-platform kunnen verbeteren, om zo het taxatieproces te versnellen. Brainbay en Agrimeter helpen vooral bij het zoeken van referenties die direct beschikbaar zijn in de KATE-software, en daarmee in het eindrapport.

Agrarisch taxeren is vaak complexer dan het taxeren van een regulier kantoorpand. Het is een flinke optelsom: want hoeveel percelen horen er bijvoorbeeld bij een agrarisch bedrijf? Wat is de opbrengst van melk? En hoeveel hectare grond hoort bij het vastgoedobject? Maar ook: gaat het om een veehouderij, glastuinbouw of om akkerbouw? Al deze factoren dragen bij aan de uiteindelijke taxatiewaarde van het object.

 

Samen staan we sterk

We weten het allemaal: samenwerken in de agrarische markt is erg belangrijk. Het delen van kennis met partners helpt om referenties actueel te houden en de diversiteit aan data sterk uit te breiden. Zo bouwen we aan een compleet databestand met toegang tot een grote diversiteit aan informatie over verschillende agrarische en landelijke bedrijven: van glastuinbouw tot melkveehouderijen.

Brainbay en Agrimeter zijn online platforms die waardevolle gegevens, analyses en inzichten bieden voor de taxaties van agrarisch vastgoed. Zo beschikken taxateurs over een schat aan informatie, die van ontelbare waarde is in het taxatieproces. We leggen uit hoe de platforms werken.

 

Brainbay

Brainbay is opgericht door het NVM. Het is een vastgoeddatabase met informatie over woningen, commercieel vastgoed en natuurlijk agrarische bedrijven. De database is de bron voor al het aanbod op Funda en makelaarswebsites. Zo werken ze bijvoorbeeld met de Referentie-API. Deze genereert een overzicht van vergelijkbare vastgoedobjecten. Om gebruik te maken van Brainbay, moet je NVM-lid zijn.

 

Agrimeter

Agrimeter is opgezet door de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters en Vastgoedpro. Het doel van het platform is om agrarische data en referenties in één portaal te verzamelen en beschikbaar te stellen. Met Agrimeter kunnen gebruikers een eigen transactiedatabase organiseren en veel kosten en tijd te besparen door het delen van referenties te vereenvoudigen.

Dit doen ze onder andere met visuele presentaties van data, dataverrijking en de mogelijkheid om informatie te delen met samenwerkingspartners. Agrimeter is een openbaar platform, dus iedere agrarische taxateur kan er tegen betaling gebruik van maken.

 

Alle referentiedata op één plek

KATE-software koppelt alle referentiedata op één plek. Daarom hebben we ook koppelingen met Brainbay en Agrimeter toegevoegd aan onze software. Zo hebben taxateurs toegang tot alle actuele referentiedata.

Hoe werkt het? Je logt simpelweg in met je Brainbay- of Agrimeter-inloggegevens en onze software haalt alle informatie uit Brainbay en Agrimeter. Zo wordt relevante referentiedata rechtstreeks aan je taxatierapport gekoppeld.

Naast de koppeling met Brainbay en Agrimeter, beschikt onze taxatiesoftware over allerlei andere koppelingen met openbare bronnen. Denk bijvoorbeeld aan Google, informatie over grondsoorten, het Kadaster en informatie over gewasrotatie of de grondwatertrap.

Met al deze informatie op één plek is veel minder zoekwerk nodig. Zo kunnen taxateurs zich focussen op de meest waardevolle onderdelen van een taxatierapport. Wij verzorgen de referentiedata, taxateurs verzorgen de rest met hun kennis en expertise. Samen bouwen we aan een toekomstbestendige agrarische vastgoedmarkt.

Was deze blog interessant? Hou dan ook onze volgende blogs in de gaten over samenwerken met brancheverenigingen, rekenmodellen en aanleveren via XBRL.

More news