Demo aanvragen

Je bent slechts een klik verwijderd van het aanvragen van een demo. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Call back

Fill in your name and phone number, and we will make sure to call you back within four hours!

Subscribe to Newsletter

Please fill in your name, organisation and email-address.

30 maart, 2021

KATE Innovations en NVM lanceren rekenmodule Agrarisch & Landelijk

KATE Innovations lanceert een rekenmodule voor Agrarisch en Landelijk vastgoed. Deze module is tot stand gekomen in samenwerking met NVM. Vanuit de NVM bestond al geruime tijd de wens om een transparant rekenmodel te lanceren dat voor de gehele branche bruikbaar is. Daarnaast wordt met deze ontwikkeling ingespeeld op de toenemende vraag vanuit de banken naar transparante, gestandaardiseerde en controleerbare rekenmodellen. 

 

Voor taxateurs van agrarisch en landelijk vastgoed biedt het nieuw ontwikkelde model de mogelijkheid om datagedreven te gaan werken. Het model sluit daarnaast 100% aan bij de door de grootbanken in samenwerking met SBR Nexus ontwikkelde vastgoed taxonomie.

 

In een eerdere fase bundelden de brancheverenigingen zich al om tot een gezamenlijke data standaard te komen. Op basis van deze standaard is door KATE Innovations het nieuwe taxatieplatform Agrarisch & Landelijk ontwikkeld. 

 

Erik Schlooz, CEO KATE Innovations: “Door een open, transparant en door de markt gedragen rekenmodel te lanceren bieden wij de taxateur en de financier de mogelijkheid om op constructieve en inhoudelijke manier samen te werken. Doordat het rekenmodel volledig gebaseerd is op de vastgoed taxonomie is de taxateur nu en in de toekomst in staat om data rechtstreeks op een efficiënte manier aan te leveren bij de bank.

 

De door de brancheverenigingen ontwikkelde data standaard wordt door SBR Nexus aan de markt beschikbaar gesteld. Ook de rekenmodellen inclusief rekenregels zullen aan de markt inzichtelijk gemaakt worden. Hiermee kiezen we voor een open speelveld en werken we samen met de brancheverenigingen en de banken aan een kwalitatief hoogwaardig en transparant taxatieproces.  

More news