Demo aanvragen

Je bent slechts een klik verwijderd van het aanvragen van een demo. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Call back

Fill in your name and phone number, and we will make sure to call you back within four hours!

Subscribe to Newsletter

Please fill in your name, organisation and email-address.

15 augustus, 2023

Samen sterker: hoe het koppelen van externe bronnen een beter taxatierapport oplevert

Openbare databronnen spelen een belangrijke rol in de huidige en toekomstige taxatiemarkt. Ze kunnen een wereld van verschil maken voor zowel grote als kleine taxatiekantoren. In deze blog leggen we uit hoe het koppelen van externe databronnen in taxatiesoftware van meerwaarde is voor een taxatierapport.

 

Alles op één plek

Voor taxatierapporten maken taxateurs gebruik van verschillende externe bronnen. Zo ook KATE. Ons platform haalt informatie uit openbare bronnen zoals het Kadaster, CBS en de Energielabeldatabank, en voegt dit automatisch toe aan een taxatierapport. Denk aan bodeminformatie van het Bodemloket, funderingsgegevens via Funderingsviewer en afstanden via Google Distance. Niet te vergeten het Monumentenregister voor waardevolle historische informatie.

Als al deze gegevens beschikbaar zijn op één centrale plek, scheelt dat veel tijd. Daarnaast zorgen we ervoor dat de gegevens altijd up-to-date zijn. Dit is een belangrijke stap in de toekomst van taxateren.

 

Een optimaal taxatierapport

We ontwikkelen KATE continu vanuit onze ervaring in de taxatiewereld. Daarom begrijpen wij als geen ander wat taxateurs en de markt nodig hebben. Als taxateur ben je gebaat bij snelheid, efficiëntie en nauwkeurigheid als het aankomt op jouw rapporten. Daar kunnen nog grote stappen in gezet worden. Het integreren van openbare bronnen in taxatiesoftware biedt de uitkomst.

Daarbij gaat het niet alleen om het verzamelen van gegevens. Wat jij er als taxateur mee doet is nog veel belangrijker. Met de taxatiesoftware van KATE worden verschillende onderdelen van een taxatierapport automatisch ingevuld. Taxateurs hoeven dus niet meer handmatig allerlei websites te bezoeken, dat doet de software! Dat biedt ruimte voor taxateurs om zich volledig op hun rapport te richten en daar een unieke touch aan te geven. Zie je de trends in de markt? Heb je inzichten in de vastgoedsector die anderen niet hebben? Dan ben je al een stap verder dan de rest.

 

Blijven ontwikkelen

De toekomst van vastgoedtaxaties ligt in de automatisering van externe databronnen. In de komende 2-3 jaar zullen naar verwachting alle bronnen geautomatiseerd zijn. Dit opent nieuwe mogelijkheden om de kwaliteit van het product te verhogen. KATE wil bijdragen aan deze innovatie.

We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe bronnen om toe te voegen en manieren om onze software te verbeteren. Zo blijven taxateurs toekomstbestendig in de vastgoedsector. Vooral kleinere kantoren en zelfstandige taxateurs, die geen tijd en geld hebben om in zulke innovatie te investeren, kunnen met deze software meegaan met de markt. Met onze software zijn zij ervan verzekerd altijd met actuele informatie te werken.

 

Zet de stap naar automatisering en ga verder

Kortom, taxatiesoftware met geïntegreerde externe bronnen bespaart taxateurs een hoop geld, tijd en moeite. Dat vertaalt zich uiteindelijk naar meerwaarde voor de klant door hoogwaardige rapporten.

Hoe ga jij dit aanpakken? Wat is jouw plan voor de toekomst? Natuurlijk kunnen taxateurs deze innovaties toepassen in hun rapporten, maar wij dagen de taxatiemarkt uit nog verder te gaan. Hoe kunnen taxateurs data toepassen om maximale waarde toe te voegen aan hun werk? En hoe helpen we die taxateurs om de beste, en meest ambitieuze adviseurs te worden voor hun klanten?

 

Benieuwd wat KATE voor jou kan betekenen?

Vraag dan onze demo aan!

More news