Demo aanvragen

Je bent slechts een klik verwijderd van het aanvragen van een demo. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Call back

Fill in your name and phone number, and we will make sure to call you back within four hours!

Subscribe to Newsletter

Please fill in your name, organisation and email-address.

18 oktober, 2023

Referenties delen: de kracht van Brainbay (NVM)

Om de waarde van vastgoed te bepalen, is het cruciaal om over betrouwbare en actuele data te beschikken. Moderne technologieën zijn hierbij een zeer geschikte ondersteuning. Een platform zoals het NVM platform “Brainbay” is inmiddels een welbekend voorbeeld die helpt om het delen van referenties te versimpelen. We leggen uit hoe Brainbay de taxateur ondersteunt in het taxatieproces.

 

De complexiteit van vastgoed

KATE Innovations speelt een centrale rol in de vastgoedmarkt. De afgelopen twee jaar hebben we ruim 6.000 taxaties van commercieel vastgoed uitgevoerd met behulp van KATE taxatiesoftware. Samen met werkgroepen van verschillende brancheverenigingen kijken we iedere dag hoe we het KATE-platform kunnen verbeteren, om zo het taxatieproces te versnellen. Brainbay helpt vooral bij het vinden van referenties die direct beschikbaar zijn in de KATE taxatiesoftware, en daarmee in het eindrapport.

 

Delen van kennis

We weten het allemaal: samenwerken in de vastgoedmarkt is erg belangrijk. Het delen van kennis met partners helpt om referenties actueel te houden en de diversiteit aan data sterk uit te breiden. Zo bouwen we aan een compleet databestand met toegang tot een grote diversiteit aan informatie over verschillende vastgoedobjecten. Brainbay is een online platform dat waardevolle gegevens, analyses en inzichten biedt voor taxaties van vastgoed. Zo beschikken professionals over een berg aan informatie, die van onschatbare waarde is in het taxatieproces.

 

Brainbay

Brainbay is opgericht door het NVM. Het is een vastgoeddatabase met informatie over woningen, commercieel vastgoed, en nog veel meer. De database is de bron voor al het aanbod op Funda en makelaarswebsites. Zo werken ze bijvoorbeeld met de Referentie-API. Deze genereert een overzicht van vergelijkbare vastgoedobjecten. Om gebruik te maken van Brainbay is een NVM-lidmaatschap vereist.

 

Alle referentiedata op één plek

De taxatiesoftware van KATE Innovations koppelt alle referentiedata op één plek. Daarom hebben we ook een koppeling met Brainbay toegevoegd aan onze software. Als taxateur logt u simpelweg in met uw Brainbay inloggegevens en de software van KATE haalt alle informatie uit Brainbay. Zo hebben professionals toegang tot alle actuele referentiedata en worden relevante referentiedata rechtstreeks aan het taxatierapport gekoppeld.

 

Naast de koppeling met Brainbay, beschikt onze taxatiesoftware over allerlei andere koppelingen met openbare bronnen. Denk bijvoorbeeld aan Google, informatie over grondsoorten, het Kadaster en informatie over gewasrotatie of de grondwatertrap. Met al deze informatie op één plek is veel minder zoekwerk nodig. Zo kunnen professionals zich focussen op de meest waardevolle onderdelen van een taxatierapport. Wij verzorgen de referentiedata, professionals verzorgen de rest met hun kennis en expertise. Samen bouwen we aan een toekomstbestendige vastgoedmarkt.

Lees ook onze andere blogs voor meer informatie over het koppelen van externe databronnen, welke stappen te zetten in digitalisering en aanleveren via XBRL.

More news