Demo aanvragen

Je bent slechts een klik verwijderd van het aanvragen van een demo. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Call back

Fill in your name and phone number, and we will make sure to call you back within four hours!

Subscribe to Newsletter

Please fill in your name, organisation and email-address.

10 juli, 2023

Slimme automatisering voor meerwaarde in het taxatierapport

De analyse van de referenties, de beoordeling van de courantheid en de potentiële risico’s. Alle drie voorbeelden van belangrijke onderdelen van een goed taxatierapport. Belangrijk dus, dat je als taxateur genoeg tijd hebt om aandacht te besteden aan deze onderdelen. Met slimme automatisering voeg je net dat stukje extra waarde toe. Hoe dat werkt? Lees snel verder om erachter te komen.

 

“Taxateurs hebben jarenlang gestudeerd en hebben veel kennis. Die kennis en kunde wil je optimaal inzetten. Door het taxatieproces te automatiseren, bespaar je veel tijd op standaardprocedures in het taxatierapport. Omarm automatisering! Zo heeft de taxateur meer tijd om kennis om te zetten in waardecreatie.”

Rutger Janssen – Director Business Development en Co-founder bij KATE

 

Het creëren van meerwaarde in een taxatierapport, is een echte onderscheidende factor. Toch bestaat een groot deel van het taxatievak uit het uitwerken van standaardprocedures in taxatierapporten. Denk aan locatiebeschrijvingen of wet- en regelgeving. Dat kan anders. Met KATE-software kun je de workflow sterk verbeteren. Zo houdt de taxateur meer tijd over om aandacht te besteden aan waar het écht om draait: waardevol advies voor jouw klanten.

 

Meer waarde in minder tijd

Het grootste voordeel van taxatierapporten automatiseren, is tijdswinst. Met de slimme software van KATE wordt het mogelijk om veel standaardelementen van een taxatierapport automatisch in te vullen. Uiteindelijk streven we naar een 80/20-verhouding. Dat wil zeggen dat 80 procent van het rapport al ingevuld is. Die andere 20 procent is waar je écht waarde toevoegt met jouw expertise. Technologie is er om de mens te ondersteunen, doe er je voordeel mee.

 

Met slimme software krijgen niet alleen taxatierapporten een boost, maar ook het werkplezier. Met automatisering haal je meer dynamiek uit je baan als taxateur. Niet langer uren- of zelfs dagenlang dezelfde procedures doorlopen. Door slimme technologie het saaie en repetitieve werk over te laten nemen, komt er meer tijd vrij voor het werk dat er echt toe doet. Dat levert meer voldoening, meer diepgang en meer werkplezier op.

 

Ruimte voor innovatie en focus op de klant

Meer tijd betekent ook meer mogelijkheden voor innovatie in het taxatievak. Taxatierapporten zien er al tientallenjaren hetzelfde uit. Waarom? ‘Omdat we het altijd zo doen’, is het antwoord dat vaak vanuit de markt komt. Maar wat staat er nou precies? En wat is de meerwaarde voor de klant? Met KATE-software kunnen taxateurs afstand nemen en reflecteren op het taxatieproces. Het biedt ruimte voor waardevolle analyses en innovatie. Een herwaardering van het taxeren zelf. Dat maakt taxeren niet alleen makkelijker, maar ook relevanter.

 

Daarnaast betalen klanten natuurlijk ook voor expertise. Met KATE-software vinden taxateurs de focus voor persoonlijk advies. Op die manier voelt ook de klant zich gehoord.

 

Die focus op persoonlijk advies, kun je kwijt in de belangrijkste onderdelen van het taxatierapport. Welke onderdelen dat zijn? Volgens onze klanten zijn dat de analyse van de referenties, de beoordeling van de courantheid en de potentiële risico’s. Deze drie onderdelen leunen op de expertise van de taxateur. Daarom verdienen deze onderdelen veel aandacht, zodat er echt meerwaarde aan de klant geboden wordt.

 

Klaar voor de volgende stap in taxeren?

Door taxatierapporten te automatiseren, zet je als taxateur je kennis en kunde optimaal in. Meer waarde bieden in minder tijd: voor jou, je klanten, en de taxatiemarkt als geheel.

Benieuwd hoe dat voor jou kan werken? Neem dan contact op voor meer informatie of vraag een demo aan!

More news