Demo aanvragen

Je bent slechts een klik verwijderd van het aanvragen van een demo. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Call back

Fill in your name and phone number, and we will make sure to call you back within four hours!

Subscribe to Newsletter

Please fill in your name, organisation and email-address.

10 juli, 2023

De nieuwste trends in de taxatiemarkt

Recentelijk zien we steeds vaker hoe digitale innovaties onze complete workflow verbeteren. Innovaties maken een efficiënter werkproces mogelijk, zodat taxateurs kunnen focussen op wat écht belangrijk is. In deze blog zoomen we in op een aantal trends in digitale innovatie en transformatie in de taxatiemarkt.

 

De traditionele manier van taxeren heeft de afgelopen jaren aanzienlijke veranderingen doorgemaakt. Door de opkomst van geavanceerde technologieën en baanbrekende innovaties, zoals AI, toegang tot openbare databronnen en een breed scala aan softwareoplossingen. En dat zijn interessante hulpmiddelen voor de taxateur. Iedereen is bezig met efficiëntie en het koppelen van openbare databronnen. Maar wat is daarbij de beste aanpak? Tijd om te kijken hoe we kunnen inspelen op al deze trends.

 

Trend 1: de koppeling met openbare databronnen

Kennis is er om te delen. Toch blijft informatie die voor meerdere partijen interessant is, vaak liggen op één plek. Nieuwe digitale technologieën maken kennisdeling steeds eenvoudiger. Ook binnen de taxatiemarkt.

Neem bijvoorbeeld het koppelen van openbare databronnen. Op deze manier maken we data beschikbaar die interessant is voor taxateurs. Denk bijvoorbeeld aan gegevens vanuit het Kadaster, CBS-data, gemeentelijke lasten of ruimtelijke plannen bestemmingsinformatie. Maar ook energie labels of informatie vanuit het monumentenregister: is het pand een monument of niet? Deze informatie steeds opnieuw invoeren, is veel werk. Hier komen digitale softwareoplossingen om de hoek kijken. Deze tools zijn een grote hulp bij het opstellen van taxatierapporten.

Nu mensen zoveel bezig zijn met efficiëntie, wordt automatisering dus steeds aantrekkelijker. Daarvoor is meer nodig dan een Excel-bestand. Met de juiste taxatiesoftware werken taxateurs toekomstbestendig. Laat digitale technologie voor je werken, zodat jij écht meerwaarde kunt bieden in je taxatierapporten.

 

Trend 2: de taxatiemarkt staat open voor vernieuwing

Er zijn dus veel nieuwe tools die taxeren makkelijker maken. Maar wanneer er nieuwe technologieën opkomen, is er ook vaak weerstand. Gelukkig zien we dat de taxatiemarkt nieuwsgierig is naar alle technologische ontwikkelingen. Men wil tijd en energie steken om het te integreren, en om echt waarde toe te voegen voor hun klanten.

Neem bijvoorbeeld AI. Veel mensen keken met een schuin oog naar de opkomst van deze technologie. Neemt het onze banen over? In tegendeel, AI kan een geweldige aanwinst zijn als je weet hoe je het moet gebruiken. Diensten als ChatGPT maken veel processen makkelijker en sneller. Iedereen vindt er iets van, maar het is niet altijd duidelijk hoe het werkt. Je kunt niet zomaar een paar woorden intypen en verwachten dat er een goed product uitkomt. We moeten er op een andere manier naar gaan kijken. Niet ‘hoe maak ik mijn werk zo makkelijk mogelijk’, maar ‘hoe kan ik AI zo praktisch mogelijk maken voor mijn werkzaamheden en doelgroep?’.

Ook in de taxatiewereld kan AI een fijn hulpmiddel zijn. Denk bijvoorbeeld aan de locatieomschrijving in een taxatierapport. Dit kan gemakkelijk geautomatiseerd worden. KATE is hier continu mee bezig: hoe kunnen we technologie zo praktisch mogelijk inzetten in het taxatieproces? Meebewegen in de continu veranderde markt is belangrijker dan ooit.

 

Hoe speelt KATE in op deze trends?

KATE staat met beide benen in de markt: door intensief klantencontact weten we te allen tijde wat er speelt. Wij helpen om de overstap te maken naar een nieuwe digitale omgeving. Met onze ervaring hebben wij praktische software ontwikkeld om het werk makkelijker te maken. KATE gebruikt data uit openbare bronnen om taxaties te automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan gebouwinformatie, buurtinformatie, CBS-data en besteedbaar inkomen in de omgeving. Het opstellen van nauwkeurige, accurate en volledige taxatierapporten was nog nooit zo eenvoudig. De tijdswinst die de taxateur hiermee behaalt, kan hij of zij gebruiken om een waardevol advies aan klanten te geven. Focus op je expertise als taxateur en voeg op die manier waarde toe voor de klant.

Ben jij benieuwd wat de taxatiesoftware van KATE kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Vond je deze blog interessant? Hou dan onze nieuwspagina in de gaten. Onze volgende blog gaat over de drie belangrijkste onderdelen van een taxatierapport.

More news