Request a demo

You are just one click away from requesting a demo. Fill in the fields below and we will contact you as soon as possible.

Call back

Fill in your name and phone number, and we will make sure to call you back within four hours!

Subscribe to Newsletter

Please fill in your name, organisation and email-address.

15 november, 2022

Rekenmodel KATE: betrouwbaar en flexibel

This message is for our Dutch-speaking readers

Als taxateur heb je qua rekenmodel grofweg twee opties. Je kunt een eigen rekenmodel gebruiken, gebouwd in Excel en helemaal ingericht op jouw behoeftes. Of je maakt gebruik van een standaard rekenmodel in jouw taxatiesoftware. KATE combineert het beste van beide werelden, door jou de keuze te bieden wanneer je welke optie gebruikt.

Een betrouwbaar online rekenmodel

De eenvoud en betrouwbaarheid van een onlinemodel is voor de meeste taxaties precies wat je nodig hebt. Het voordeel is dat je zelf niet continu het rekenmodel bij hoeft te werken om te zorgen dat het voldoet aan de laatste regels en wensen. Het nadeel is dat taxatiesoftware vaak statisch is: je kunt jouw taxatie op één manier invullen, afwijken van de norm is lastig. KATE werk heel anders.

Er is een scala aan taxatiemodellen in de software van KATE beschikbaar. De verschillende modellen die je als gebruiker van KATE tot jouw beschikking hebt zijn:

  1. BAR/NAR
  2. DCF
  3. Woonmodel
  4. Gecorrigeerde vervangingswaarde
  5. SAR
  6. Residuele grondwaarde
  7. Waardeberekening Landelijk Wonen

Net zo belangrijk is echter dat KATE flexibel is: het geeft jou als taxateur de keuze of je een online of eigen model gebruikt. Juist wanneer je een taxatie hebt die net niet binnen de kaders valt van het online model, dan waardeer je de keuze die KATE biedt. Je kunt namelijk je eigen Excelmodel gebruiken en koppelen aan KATE. Maximale flexibiliteit wanneer jij dat nodig hebt. Dat biedt jou als professional precies het gereedschap om elke taxatie gestroomlijnd uit te voeren. Software die het proces vereenvoudigd waar het logisch is, maar flexibel genoeg is om jou als taxateur keuzes te laten maken.

Hoe ziet die flexibiliteit eruit in de praktijk?

Wij maken een koppeling met jouw eigen Excelmodel waardoor je met één druk op de knop de gegevens uit jouw eigen model omzet in een taxatierapport. Een uniform opgemaakt taxatierapport met de gegevens uit jouw eigen model, met één druk op de knop beschikbaar? Dat noemen wij flexibiliteit.

Kijk onder de motorkap

Rekenmodellen in Excel zijn in de laatste 15 jaar steeds ingewikkelder en onoverzichtelijker geworden. Waar eerst twee tabbladen voldeden, bevat een rekenmodel tegenwoordig vaak meer dan 10 met elkaar verbonden tabbladen vol met ingewikkelde formules.

Online rekenmodellen in taxatiesoftware geven vaak geen informatie over de manier van rekenen. Je vult gegevens in, klikt op de knop om te berekenen, er gebeurt veel onder de motorkap en de waarde wordt gepresenteerd.

Bij KATE hebben we gekozen om rekenmodellen te maken vanuit de visie dat ze simpel en overzichtelijk moeten zijn. De rekenmodellen rekenen real-time: het effect van elke aanpassing die je doet wordt meteen inzichtelijk om direct herberekend te worden.

De rekenmodellen van KATE zijn:

  1. betrouwbaar en eenvoudig in gebruik;
  2. flexibel wanneer je die unieke taxatie hebt en je eigen Excel-model wilt gebruiken;
  3. maar altijd inzichtelijk en transparant qua berekeningen en rekenregels.

Kortom, KATE is voor de taxateur met ambitie.

Nog geen KATE-gebruiker, maar benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een demo aan:

More news